Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@12:28:12 GMT

حفظ سرمایه‌ی ملی

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۲۱۵۲۰

حفظ سرمایه‌ی ملی

دراین مطلب آمده است : از اوایل قرن بیستم با کشف نفت در برخی کشورها، نفت نیز به عنوان شاخص ثروت به این میزان‌ها افزوده شد. کشوری که منابع نفت و گاز داشت، چشم‌انداز روشنی از پیشرفت و توسعه یافتگی نشان می‌داد و می‌توانست صاحب ثروت، رفاه و ترقی و توسعه یافتگی شود. اما وقتی زمان از نیمه‌ی قرن بیستم گذشت، اقتصاد‌دانان با مطالعه و مشاهده‌ی واقعیات عینی، نتایج متفاوتی گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فی المثل کشورهایی بودند که با وجود منابع بسیار زیاد نفت و گاز و معادن همچنان عقب مانده بودند، کشورهای دیگری که از منابع چندانی برخوردار نبودند، صاحب پیشرفت‌های چشمگیر و تولید ثروت چشم‌افزایی شده بودند، سوال بزرگی به وجود آمد که چه طور ثروت‌های ملی خدادادی باعث ثروتمند شدن برخی کشورها نشد، در عین حال برخی کشورهای دیگر مانند کشور ژاپن با وجود فقر سرزمینی، صاحب ثروت‌های بسیار کلان شدند؟
در ادبیات توسعه یافتگی از قرن نوزدهم تا اواسط قرن بیستم، پیشرفت و کمال کشورها را با میزان سرمایه‌هایشان می‌سنجیدند. این که چقدر ثروت دارند. مثلا چه میزان معادن آهن و مس، کبالت و نیکل، نقره و طلا و حتی ثروت‌های خدادادی چون جنگل، دریا و رودخانه که سرمایه‌ی ملی به شمار می‌روند.
پرسش‌های بالا فقط یک پاسخ دارد. و آن این که مهمترین سرمایه‌ی ملی که در این سرمایه‌ها دیده نشده است، منابع انسانی است. به واقع انسان‌های بزرگ، توانمند، دانا، وطن‌پرست و متخصصین که می‌توانند ثروت‌های بالقوه‌ی یک سرزمین را به صورت بالفعل درآورند. نفت تا زمانی که زیرزمین است، ارزشی ندارد. استخراج نفت نیازمند تخصص و دانش بسیار زیاد است به علاوه توان بسیج کردن نیروهای عملیاتی که در نهایت فروش نفت در بازارهای پیچیده جهانی نیز نیازمند مدیریت و درایت ویژه‌ای هم است. بنابراین فقط انسان‌های توانا و دانا قادر به انجام آن هستند. درآمد حاصل از نفت نیازمند برنامه‌ریزی و خردمندی است تا در مسیر پیشرفت به کار آید، نه واردات کالاهای مصرفی و...
اما جدا از نفت، همه‌ی ابعاد و اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست نیز نیازمند حضور انسان‌های دانا، توانا و وطن دوست است تا جامعه بتواند به پیشرفت دست یابد. عرصه سیاست نیز به طریق اولی به انسان‌های کارکشته و با کیاست نیازمند است تا قلمرو سرزمین و منافع ملی استوار بماند.
در نیمه‌ دوم قرن بیستم، سازمان ملل متحد رسما توسعه‌ی انسانی را زیربنایی ترین بخش توسعه نامید. توسعه‌ی انسانی به معنای افزایش جمعیت انسان‌ها نیست بلکه به معنای بالابردن کیفیت انسان‌هاست. دانش، تخصص، تحصیلات و مهارت در کنار شاخص‌های سلامت و طول عمر، مهمترین ابعاد توسعه‌ی انسانی است. در واقع مبنای علمی و منطقی این دیدگاه بر این استوار است که مهمترین عامل توسعه‌ی پایدار انسان است.
انسان‌هایی هستند که کشوری را می‌سازند، آباد می‌کنند، توسعه می‌دهند ، از گزند بلایا مصون می‌‌دارند و برای آینده‌ی کشور، در رقابت‌های فشرده جهانی برنامه می‌ریزند. بر همین اساس که می‌بینیم بسیاری از کشورهای آفریقایی که دشت ‌های حاصلخیز و پرآب دارند، خاک بسیار غنی دارند ، جنگل، رودخانه و دشت و کوه و حتی منابع طلا و الماس بسیار دارند، در زمره‌ی فقیرترین کشورهای جهانی اند و در آن سو، در اروپا، آسیای شرقی و اقیانوسیه، کشورهایی هستند که از کمترین منابع طبیعی برخوردارند اما به توسعه، ترقی، ثروت و رفاه رسیده‌اند. بنابراین، اصلی‌ترین بخش توسعه، توسعه انسانی است و بزرگترین ثروت ملی، همچنان انسان هستند. اینکه دلسوزان کشور، مدام فریاد می‌زنند که ارزش انسان، بالاترین ارزش‌هاست و در میانی دینی ما نیز عین همین نکته آمده و تاکید گردیده است، نشانه‌ی زیربنایی بودن اصل انسان در هر جغرافیا و در هر دوره‌ی تاریخی است. در طول تاریخ ایران، بسیاری از سرمایه‌های عظیم انسانی در کشور خلق شدند و خدمات ارزشمندی برای مردم انجام دادند که حتی برخی از آنها مثل مرحوم امیرکبیر قدر آنها را ندانستند!
اما شنیدن خبرهایی مبنی بر اختلاس یک نفر از منابع انسانی در وزارت نفت آن هم در طول مدت ده سال اخیز و نیز اختلاس‌های فراوان برخی از مدیران و حتی مفقود گردیدن دکل نفتی و... بزرگترین خطر برای پیشرفت یک کشور و یک وزارتخانه آن هم وزارت نفت و سرمایه‌ی ملی این مملکت است.
مردم از شنیدن این حرکات غیرقانونی و سهل‌انگاری مدیران نگرانند که نباید گذاشت این اعتماد عمومی در جامعه در آستانه‌ی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی سلب شود.
6026/7342
*خبرنگار: الناز ملکی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۲۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت

اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، سال گذشته ۱۲ اقدام انگیزشی را برای سرمایه انسانی انجام داد.

به گزارش شانا به‌نقل از اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، پارسال ۱۲ اقدام مهم در حوزه منابع انسانی به‌منظور افزایش انگیزش میان کارکنان صنعت نفت انجام شد که به نظر می‌رسد أخذ مجوز پرداخت سقف حقوق از شورای حقوق و دستمزد متناسب با منطقه و شغل کارکنان صنعت نفت، از همه این اقدام‌ها مهم‌تر و تأثیرگذارتر بوده باشد.

بر این اساس، با رویکرد عدالت پرداخت، سقف خالص حقوق در تمامی مناطق صنعت نفت مشابه سایر کارکنان دولت در سال ۱۴۰۲ اجرایی شد و تنها برای شاغلان سکوهای دریایی، جزایر نفتی و سایر مناطق خشکی نظیر عسلویه، خوزستان، بوشهر و تأسیسات نفتی غرب کشور که کاملاً شرایط شغلی متفاوت از سایر کارکنان دولت دارند، افزایش سقف حقوق انجام شد. از این رو، در جریان این اقدام مهم نباید از اهمیت اصلاح نحوه محاسبه مالیات حقوق کارکنان صنعت نفت در سال ۱۴۰۲ غافل بود.

اجرای کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

یکی دیگر از اقدام‌های اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در سال ۱۴۰۲، تدوین و ابلاغ تکالیف عمومی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود. به‌منظور تحقق سیاست‌های کلی جمعیت و خانواده، ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون جوانی جمعیت، همه تکالیف اداری و استخدامی قانون مذکور، به همراه مشوق‌های دیگر برای کارکنان زن، و پاداش‌های ازدواج و فرزندآوری ابلاغ و اجرایی شد.

ابلاغ مزایا و خدمات رفاهی کارکنان صنعت نفت

تدوین و ابلاغ آیین‌نامه رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان تابع قانون کار صنعت نفت و ابلاغ نبود امکان تغییر ارزشیابی ترفیعی و شایستگی کارمندان، از دیگر اقدام‌های مهم انجام‌شده در منابع انسانی صنعت نفت در سال گذشته است. اما اقدامی که اواسط پارسال توانست نظر خیلی از کارکنان صنعت نفت را به خود جلب کند این‌ها نبود، بلکه ابلاغ مزایا و خدمات رفاهی کارکنان صنعت نفت بود. به‌منظور ایجاد عدالت پرداخت در تخصیص مزایای جانبی به کارکنان صنعت نفت مشابه سایر دستگاه‌های اجرایی، مصوبه شورای حقوق و دستمزد کشور در صنعت نفت تصویب و اجرایی شد.

افزایش درصد سالانه هزینه غذای روزانه ورزشکاران اعزامی به مسابقات، تمدید فوق‌العاده کارانه پزشکان، افزایش مبالغ وام‌های تهیه، تبدیل به احسن و تعمیرات مسکن، کمک‌هزینه اعزام بازنشستگان، بازخرید مرخصی مازاد سالانه مدیران صنعت نفت، و سرانجام تسری فوق‌العاده سکونت به کارکنان ساکن و شاغل مرکز منطقه جنوب شرق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران (رفسنجان) و تأسیسات همجوار، از دیگر اقدام‌های اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • داستان روز اول (6+4 نکته درباره جامعه پذیری کارکنان در سازمان)
  • بهترین منابع جمع‌بندی کنکور (تجربی، انسانی و ریاضی)
  • میانگین مدت خدمت سربازان اعلام شد