Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@05:12:32 GMT

حرکت صنعت نفت در مسیر بهره‎وری

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۸۰۶۲

حرکت صنعت نفت در مسیر بهره‎وری

خبرگزاری آریا - در مسیر استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری، تاکنون اقدام‌هایی اساسی در صنعت نفت انجام شده و براساس گزارش‌های ارائه‌شده از سوی سازمان ملی بهره‌وری ایران، وزارت نفت در میان دستگاه‌های اجرایی پیشروست.
در قرن حاضر، آنچه بیش از هر چیز حضور خود را آشکار می‌کند، مفهوم واژگان «خلاقیت، نوآوری، تغییر، کارایی، اثربخشی و بهره‌وری» در همه زمینه‌های دانش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک در میان شاخه‌های مختلف علوم، دانش سازمان و مدیریت نه‌تنها از این تغییرات مصون نبوده، بلکه در معرض تغییرات بنیادین است. در جهان رقابتی امروز که بهره‌وری در همه زمینه‌ها رکن اصلی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است، تنها سازمان‌هایی می‌توانند در این دنیای پرتلاطم باقی بمانند که به بهترین وجه از منابع خود استفاده کنند و بیشترین بهره‌وری را داشته باشند.
در همین راستا، افزایش رقابت جهانی، سازمان‌ها را مجبور می‌کند از منابع موجود استفاده بهینه و کارا کنند و عملکرد سازمانی خود را بهبود بخشند. آنچه در سازمان‌ها مزیت رقابتی ایجاد می‌کند، بهره‌وری به معنای به‌کارگیری و ترکیب مؤثر منابع موجود در سازمان است. افزایش بهره‌وری به‌عنوان یک ضرورت اساسی برای ارتقای استانداردهای زندگی بهتر، اهمیت پیدا می‌کند. بهره‌وری عبارت است از استفاده مطلوب، مؤثر و بهینه از مجموعه امکانات، ظرفیت‌ها، سرمایه‌ها، منابع، فرصت‌ها و... در قرآن کریم نیز آیه‌های بسیاری درباره لزوم استفاده درست از فرصت عمر و منابع طبیعی وجود دارد و از این آیات چنین برمی‌آید که ایمان، آگاهی، توانایی نیروی انسانی و حاکم شدن اصولی مانند عقل، عدل، عمل صالح و انگیزه‌های درونی، بهره‌وری را افزایش خواهد داد.
کیفیت زندگی افراد، رفاه و سلامت هر جامعه با بهره‌وری رابطه مستقیم دارد. بهره‌وری در جامعه، سطح زندگی مردم را بدون بالا بردن هزینه‌ها، افزایش می‌دهد؛ بهره‌وری، انجام درستِ کارهای درست است. هدف از بهره‌وری، دستیابی به مقاصدی است که نیازهای مادی و معنوی انسان را میسر می‌سازد.
پیشینه بهره‌وری به دورانی بسیار کهن باز می‌گردد؛ به‌گونه‌ای که با انسان، استعدادها و توانایی‌های او گره خورده است. از زمان صنعتی شدن دنیا و پیدایش شرکت‌های تولیدی و خدماتی بزرگ، همیشه ارتقای کیفیت و بالندگی، یکی از اهداف سازمان‌ها به شمار رفته و مستمراً در حال بهبود و توسعه است. در قرن هجدهم میلادی برای نخستین بار واژه بهره‌وری مطرح و پس از آن، سازمان‌ها و جنبش‌های مستقل در زمینه آن به مطالعه و پژوهش پرداختند. در اروپا، آژانس بهره‌وری اروپا (EPA) و متعاقب آن در سال 1961 سازمان بهره وری آسیایی (APO) در آسیا تشکیل شد.
با توجه به اهمیت و جایگاه مهم بهره‌وری، کشور ایران از دهه 40 شمسی (1344) عضو سازمان بهره‌وری آسیایی (APO) شد. همچنین جمهوری اسلامی ایران در انطباق با اهداف برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و به‌منظور بالا بردن سطح رفاه عمومی جامعه، در سال 1372 سازمان ملی بهره‌وری ایران را تأسیس کرد و از همان زمان «اول خرداد به عنوان روز بهره‌وری» تعیین شد. در این زمینه، برنامه جامع بهره‌وری کشور توسط هیئت محترم وقت وزیران در سال 1394 تصویب و برای اجرای چرخه مدیریت بهره‌وری طی برنامه اجرایی بهره‌وری در برنامه ششم توسعه (1400-1396)، 10 گام عملیاتی تعریف شد.
تغییر و تحولات چند دهه صنعت، ورود به عرصه جدید یا عصر فراصنعتی، حاصل پیدایش سیستم‌های مدیریت مختلف در سازمان‌هاست. ارتقای بهره‌وری در صنعت موجب افزایش توان اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، محیط زیست و تکنولوژی در سطح ملی، منطقه و جهان خواهد شد، از این رو صنعت نفت به‌عنوان پیشران عوامل توسعه در کشور همواره یکی از اعضای کلیدی سازمان‌های نو از جمله سازمان ملی بهره‌وری ایران است. به همین منظور در انطباق با برنامه جامع بهره‌وری کشور، «آیین‌نامه نظام مدیریت بهره‌وری صنعت نفت»، پس از تهیه و تدوین در «مدیریت‌های مهندسی ساختار شرکت‌های اصلی» و «اداره کل تشکیلات، روش‌ها و تعالی سازمانی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت»، در فروردین ماه 1397 توسط مقام عالی وزارت ابلاغ شد. در مسیر استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری، تاکنون اقدام‌هایی اساسی در صنعت نفت صورت پذیرفته و بر اساس گزارش‌های ارائه شده از سوی سازمان ملی بهره‌وری ایران، وزارت نفت در بین دستگاه‌های اجرایی پیشروست.
با توجه به موارد مطروحه، بدیهی است در بین عوامل اصلی بهره‌وری همچون مدیریت، منابع مالی، تکنولوژی، انرژی و نیروی انسانی، ارزشمندترین عامل در رشد بهره‌وری و تحقق دستاوردهای مورد انتظار، نیروی انسانی با به عبارتی سرمایه انسانی بوده که نقش تأثیرگذار آن در دیگر عوامل غیرقابل انکار است.
برگرفته از مجموعه مقالات همایش بهره‌وری و تعالی در صنعت نفت و سایت‌های اینترنتی مرتبط

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان ملی بهره وری ایران مدیریت بهره وری بهره وری سازمان ها صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد

به گزارش خبرنگار خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار و بر تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی تأکید و مقرر شد این مهم در اولویت کاری حوزه معاونت جدید قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این آیین با تأکید بر تقویت و توسعه حرکت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، گفت: تمدن‌سازی نوین اسلامی در گروه یکپارچگی و حرکت به سمت تقویت سرمایه‌های فرهنگی و احیای باور‌های دینی و آموزه‌های اسلامی است که باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

محمدحسین رنجبر، حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری و تأکید بر تحقق شعار سال، با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را نوعی فصل‌الخطاب فرهنگی خواند و بیان کرد: دانشگاه‌ها در این مسیر، وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید در تحقق این شعار، با برنامه ریزی و حرکت منسجم، اقشار جامعه را در این راستا رهنمون باشند.

وی از حوزه فرهنگی و دانشجویی به‌عنوان مهم‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه در امر تربیت و انسان‌سازی نام برد و افزود: رسالت حوزه فرهنگی و دانشجویی، رسالتی خطیر و حیاتی است و دانشگاه باید برای تمام فعالیت خود یک پیوست فرهنگی ارائه دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با تأکید بر اشاعه فرهنگ اسلامی و انقلابی در دانشگاه به حفظ و تقویت روحیه خودباوری در جوانان تقویت تشکل‌های دانشجویی، ارتقای مهارت‌آموزی جمعی و انجام کار تیمی، توسعه ورزش‌های حرفه‌ای و همگانی، توسعه نشریات دانشجویی، برگزاری مستمر کرسی‌های آزاداندیشی و ... از وظایف حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است.

رنجبر اضافه کرد: باید همه بدانیم و بپذیریم که کار فرهنگی مختص متولیان فرهنگی نیست؛ بلکه همه وظیفه داریم با امر به معروف و نهی از منکر و با استدلال و منطق در روشنگری و اقناع سازی افکار عمومی جامعه سهیم باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، تقویت اخلاق اسلامی در جوانان، ارتقای توانایی‌های فکری و چگونگی عبور از لغزش‌ها و مراحل سخت زندگی را مستلزم چگونگی عملکرد دانشگاه‌ها در اجرا و عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی دانست و با معرفی احسان محمدی‌نژاد به عنوان معاون جدید فرهنگی و دانشجویی از خدمات محمد حیدری نارمندی قدردانی کرد.

مسئول دفتر نهاد معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست، خدامحوری، قرارگرفتن در مسیر اهل‌بیت، صبر و استقامت را سه مؤلفه اصلی در عبور از شرایط سخت دانست و متذکر شد: کار باید با نیت و هدف پاک برای رضای خداوند با بهره‌مندی از سیره امامان معصوم علیه‌السلام با استقامت و بردباری انجام شود و در آن خدمت به خلق خدا هدف و نیت اصلی انجام کار باشد.

حجت الاسلام اسماعیل پاک‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های متولیان عرصه فرهنگی در دانشگاه عنوان کرد: اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان رضایت‌بخش و ستودنی است و نیاز است برای تحقق محور‌های گام دوم انقلاب و عملیاتی کردن شعار سال با استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه پیش رفت.

در این آیین احسان محمدی‌‌نژاد، معاون جدید حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز با اشاره به برنامه‌های خود در توسعه حوزه فرهنگی ودانشجویی گفت: حوزه فرهنگی و دانشجویی به منزله دوبال پرواز دانشجوست و باید با انجام یک برنامه ریزی منسجم، مشارکت همگانی و کار تیمی همگی در تقویت اهداف دانشگاه سهیم باشیم.

وی در پایان از دانشگاهیان و بخش‌های دانشگاه خواست تا در توسعه و پیشرفت این حوزه او را همراهی و از ارائه مشورت‌های به موقع و حیاتی دریغ نورزند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند
  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند