Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-03@13:36:57 GMT

پایان انزوای توسعه منابع انسانی در صنعت نفت

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۴۵۶۶

پایان انزوای توسعه منابع انسانی در صنعت نفت

صنعت پالایش در اقتصاد کشور جایگاه تثبیت شده‌ای را به خود اختصاص داده است. این صنعت با پس زدن تحریم‌ها، درتکاپوی رها کردن خود از پیله مدیریت سنتی است؛ همان پیله‌ای که در گذشته او را محکوم به انزوای توسعه‌ای کرده بود تا خام‌فروشی یکه تاز میدان تجارت باشد.

حال دوران این محکومیت به پایان رسیده و رویکردهای پالایشی از سوی حکمرانان صنعت نفت در حال بازسازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید یادآور شد که بخش اعظم چالش‌ها ریشه در نبود مهندسی موتور محرک پروژه‌ها، یعنی منابع انسانی داشته است و تا این نگاه به روح صنعت یعنی همان نیروهای انسانی اصلاح نشود، نمی‌توان گام‌های بعدی را با قدرت برداشت.

توجه به نیروی انسانی متخصص و جهادگر از جمله دغدغه‌های کهنه‌ای است که در صنعت نفت در چند سال گذشته در حاشیه مانده بود، به‌گونه‌ای که در پایان دولت دوازدهم و واپسین لحظات واگذاری کرسی مدیریت وزارت نفت به دولت سیزدهم، موج اعتراض‌های کارگری ابعاد گسترده‌ای یافت و پروژه‌ها را به حاشیه کشاند؛ دقیقاً همان زمانی که تحریم پای خود را بر گلوی صنعت نفت فشار می‌داد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، نگاه و سیاست وزارت نفت با یک دگرگونی در این باره روبه‌رو شده است. با آمدن وزیری از جنس نفت و انتصاب‌هایی که با رویکرد فسادستیزی در صنعت نفت شکل گرفت، نخستین رکن کار بر پایه توجه و اهمیت به نیروهای انسانی شاغل در صنعت قرار گرفت.

در بین شرکت‌های تابع وزارت نفت نیز این اتفاق و پوست‌اندازی در صنعت پالایش به‌وضوح در حال وقوع است.

جلیل سالاری که او را از پیش‌ترها به‌عنوان منتقد سرسخت غفلت از پالایشگاه‌سازی در دولت قبل می‌شناسیم، از بدو ورود به مجموعه پالایش و پخش اقدام‌هایی را در سه محور گفت‌وگو و دیدارهای چهره به چهره با کارکنان و مدیران شرکت‌های زیرمجموعه، ملاقات‌های سازمانی با مدیریت‌های مختلف ستادی و شرکت‌های زیرمجموعه و بازدیدهای سرزده از واحدهای مختلف عملیاتی و ستادی در دستور کار خود قرار دارد تا از یک طرف با چالش‌ها و مشکلات کارکنان از نزدیک آشنا شود و از سوی دیگر در مدت زمان کوتاهی با رؤیت و شنیدن گزارش‌های مکتوب و شفاهی شرکت، چالش‌ها و فرصت‌های موجود را دریابد و به چاره‌اندیشی آنها بپردازد.

باید اذعان کرد کنار گذاشتن نگاه فئودالیته در بستر سازمانی مهم‌ترین ضرورتی است که می‌تواند به اعتمادسازی و ایجاد ارتباط پایدار فارغ از نگاه رئیس و مرئوسی در بخش حساسی همچون صنعت پالایش منجر شود. آغاز نقطه این حرکت به‌صورت دومینووار از مرکز ثقل سیستم، خواه‌ناخواه دیگر بخش‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه ستادی و پالایشی و هم ۱۰ پالایشگاه کشور و هم مناطق تحت تکلف شرکت، مانند شرکت ملی پخش و مناطق دوازده‌گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات و... را در بر خواهد گرفت.

این تاکتیک با تسری یافتن می‌تواند به آرامش روانی و امنیت خاطر نیروهای انسانی که مهم‌ترین رکن و دارایی صنعت است، بینجامد و صنعت پالایش، انتقال و توزیع را به‌نوعی از نگاه ارباب رعیتی دور نگاه دارد.

می‌توان به چنین برخوردی اعتماد کرد، زیرا بر اساس شنیده‌ها، این نشست‌ها از بدو ورود تیم جدید مدیریت تاکنون ادامه داشته و در همه نشست‌ها که با واحدهای مدیریتی زیرمجموعه برگزار شده بر لزوم اهمیت به جایگاه انسانی نیروهای شاغل و ضرورت استفاده از تجهیزات داخلی در پروژه‌های مرتبط با شرکت‌ها تأکید شده است.

دغدغه احیای سازندگان و شرکت‌های ایرانی در کنار برخورد قاطع برای نشان دادن جایگاه واقعی نیروهای انسانی به دست‌اندرکاران این صنعت می‌تواند انگیزه‌ای جدید در میان کارکنان باشد و شرایطی را فراهم کند تا دیگر هیچ شرکتی از ادامه حیات خود دلسرد نشود و هیچ‌گاه کارگری مأیوس از همه‌جا، در کنار میدان نفتی خود را حلق‌آویز نکند.

منبع: شانا

کلیدواژه: منابع انسانی توسعه منابع انسانی جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیروهای انسانی صنعت پالایش صنعت نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۴۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، در گفت‌وگوی تلفنی امروز پنج شنبه مارگوس تاساکانا وزیر امور خارجه استونی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه و احولات منطقه‌ای بحث و تبادل نظر شد.

طرفین در این گفت‌وگو با اشاره به وجود فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری میان دو کشور، آمادگی متقابل برای توسعه بیش از پیش مناسبات را مورد تاکید قرار دادند.

امیرعبداللهیان در خصوص تحولات فلسطین تاکید کرد: عمق فاجعه نسل کشی و جنایات صهیونیست‌ها در غزه می‌طلبد که تمامی کشور‌ها برای برقراری آتش بس پایدار، رفع کامل محاصره انسانی، تبادل اسرا و جلوگیری از وقوع جنایات بیشتر رژیم اسراییل در غزه تلاش کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به درخواست طرف استونیایی در خصوص کشتی توقیف شده در آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران و آزادی خدمه استونی اظهار داشت: کشتی توقیف شده که در آب‌های سرزمینی ایران رادار خود را خاموش کرده و امنیت دریانوردی را به خطر انداخته در توقیف قضایی قرار دارد، اما ایران همه خدمه آن را با نگاه انسانی آزاد کرده است و در صورت همراهی کاپیتان کشتی، امکان بازگشت آنها به کشورشان و از جمله استونی فراهم است.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: رعایت قوانین و مقررات دریایی از سوی تمامی کشتی‌ها در راستای حفظ امنیت دریانوردی امری ضروری و غیرقابل اجتناب است.  

مارگوس تاساکانا وزیر امور خارجه استونی نیز ضمن با اهمیت دانستن روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد که در سایه رفع موانع، مناسبات فی‌مابین بیش از پیش گسترش یابد.  

وزیر امور خارجه استونی همچنین با اشاره به بحران‌های منطقه ای، خواستار همکاری همه کشور‌ها برای توقف جنگ در غزه شد.

وی از نگاه انسانی جمهوری اسلامی ایران برای آزادی خدمه کشتی توقیف شده قدردانی کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • وزیر خارجه: همه خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • امیرعبداللهیان: ایران همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • ایران خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • معامله بلوک «شازند» قانونی است